Google va percepe 30 de dolari pe lună / utilizator pentru AI în Gmail și Meet

Google a anunțat ieri că a pus la dispoziție serviciul său AI denumit Duet AI în cadrul Google Workspace. Costul este structurat la 30 de dolari pe lună per utilizator, la fel ca asistentul Microsoft Copilot pentru aplicațiile Microsoft 365, a relatat CNBC.


"Ce-ar fi dacă ai avea un partener de colaborare inteligent în timp real care să reducă în mod dramatic această povară? Cu Duet AI, poți să te concentrezi pe ceea ce contează cu adevărat, în timp ce el poate avea grijă de restul", a declarat postarea de blog a companiei.


Puteți delega redactarea de e-mailuri

Duet AI poate să redacteze e-mailuri, să creeze prezentări și chiar să participe la întâlniri. În Google Meet, AI va ajuta la captarea notițelor, a elementelor de acțiune și a fragmentelor video în timp real în timpul unei întâlniri și va trimite un rezumat participanților, astfel încât nimeni să nu rateze nimic. Duet AI în Google Meet va avea, de asemenea, un aspect de studio, iluminare de studio și sunet de studio, astfel încât utilizatorul să poată vedea și să-și ajusteze modul în care dorește să arate în timpul unei întâlniri. Vor lansa, de asemenea, subtitrări traduse automat în timpul unei întâlniri pentru 18 limbi.


În Google Slides, acesta va crea imagini originale din text și va construi automat prezentări, iar pentru Gmail și Google Docs, Duet AI va ajuta un utilizator să redacteze și să rafineze conținutul.


Demonstrând cum Duet AI poate face munca grea pentru utilizatori, postarea de blog a oferit un exemplu al unui executiv care a fost informat târziu în noapte de șeful său să creeze un raport trimestrial până la ora 8 dimineața a doua zi. Duet AI promite că "poate crea o prezentare complet nouă, cu text, grafice și imagini, pe baza conținutului relevant din Drive și Gmail. O cerere de ultim moment care cândva implica o noapte întreagă de muncă poate fi acum finalizată înainte de cină."


Peste abonamentul Workspace

Utilizatorii Google Workspace, care sunt aproximativ trei miliarde la nivel mondial, cu peste 10 milioane dintre aceștia având abonamente plătite, pot solicita o perioadă de încercare gratuită înainte de a se înregistra pentru serviciu, conform unui blog Google.


Google a anunțat Duet AI în cadrul conferinței sale anuale pentru dezvoltatori de anul acesta, în răspuns la Microsoft 365 Copilot, care este o unealtă alimentată de AI care utilizează modele de limbaj mari și integrează datele utilizatorilor cu aplicațiile sale celebre, cum ar fi Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams și altele.


Google a început să preia precomenzi pentru Duet AI în mai pentru 30 de dolari per utilizator, dar nu a dezvăluit acest lucru public, a declarat Aparna Pappu, GM și Vicepreședinte al Google Workspace, pentru CNBC. Microsoft și-a dezvăluit tarifele în iulie.


"Am fost puțin surprinși să vedem că prietenii noștri de la Redmond au adoptat exact același model de prețuri pe care îl avem noi", a spus Pappu. Se referea la Microsoft, care își are sediul corporativ în Redmond, Washington.


Taxele pe care Google le va percepe pentru Duet AI vor fi mai mari decât cele pentru Google Workspace. Pentru organizațiile mai mici și utilizatorii individuali, compania nu a finalizat încă prețurile, a spus Pappu pentru CNBC."

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche