Oamenii de știință reușesc să creeze cu succes un embrion uman fără spermă, ovule și uter

Oamenii de știință au reușit să cultive un embrion uman în afara uterului cu ajutorul celulelor stem. Modele complete ale acestor entități au fost create fără spermă și ovule și ar putea deschide perspective importante în domenii medicale precum fertilitatea, testarea farmaceuticelor și transplanturile.


Echipa de cercetare responsabilă pentru crearea cu succes a modelelor de embrioni umani a fost condusă de profesorul Jacob Hannah de la Institutul de Știință Weizmann din Israel. Alți membri ai grupului sunt dr. Noa Novershtern, dr. Vladyslav Bondarenko, dr. Bernardo Oldak și Emilie Wildschutz.


Potrivit The Independent, aceste modele pot genera rezultate pozitive la teste de sarcină comerciale cu hormonii prezenți în organism.


Unii internauți sunt sceptici în ceea ce privește dezvoltarea științifică a unui embrion uman complet, în timp ce alții susțin noutatea.

Sursa imagine: bbc.com


Oamenii de știință israelieni reușesc să creeze un model de embrion uman

Oamenii de știință din Israel au dezvoltat un model funcțional de embrion uman fără ouă, spermă sau uter. Experimentul de succes a avut loc la Institutul de Știință Weizmann, cu o echipă de cercetare condusă de profesorul Jacob Hannah.


Potrivit BBC, embrionii sunt mici bile de țesut create prin combinarea mai multor celule stem. Aceste celule iau o structură de organizare tridimensională și imită caracteristicile reale ale unui embrion uman cu vârsta de una sau două săptămâni.


Jacob a explicat în articolul lor din Nature:


"Acesta este primul model de embrion care prezintă o organizare structurală compartimentată și o similaritate morfologică cu un embrion uman la ziua 14."

După două săptămâni, colecția de celule stem are aproximativ jumătate de milimetru în lățime.


Internauții reacționează la știrea acestei avanșări științifice. Unii cred că noii embrioni ar putea fi începutul unei noi apocalipse, în timp ce alții sunt precauți. Mulți oameni cred că oamenii de știință greșesc că "încearcă să se joace de-a Dumnezeu".

Diferite motive pentru dezvoltarea embrionilor umani

Motivul pentru care se creează embrioni fără ovule, spermă și uter este de a găsi soluții pentru complicațiile de la începutul sarcinii și pierderile de sarcină.


Echipa lui Jacob Hannah a dorit să se concentreze pe prima săptămână de sarcină, deoarece această perioadă păstrează cel mai mult mister, conform The Guardian.


Jacob a adăugat:


"În acea perioadă apar multe defecte congenitale, chiar dacă sunt descoperite mult mai târziu. Modelele noastre pot fi folosite pentru a dezvălui semnalele biochimice și mecanice care asigură dezvoltarea corectă în această etapă timpurie și modurile în care această dezvoltare poate merge prost."


O altă alternativă este de a construi aceste entități din celulele pielii pacienților bolnavi. Aceste modele pot ajuta la dezvoltarea organelor care ulterior vor fi utilizate ca transplanturi pentru pacienți.


Jacob a descris posibilitatea utilizării celulelor pacienților și drepturile lor de a se ajuta pe ei înșiși, spunând:


"Au ei dreptul să dea propriile lor celule de piele pentru a crea un model de embrion și pentru a produce celule care le vor salva viața sau vor rezolva nevoile lor medicale? Aceasta este scenariul care ar trebui luat în considerare."


Modelele pot fi, de asemenea, folosite pentru a studia impactul medicinei moderne asupra embrionilor umani, deoarece femeile însărcinate sunt excluse din studiile clinice.


Modelele de embrioni din laborator pot să facă lumină asupra efectelor secundare ale celor mai comune medicamente pentru afecțiuni, inclusiv pe cele destinate femeilor însărcinate.


Sursa: "sportskeeda.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche