Zvonurile despre Google Pixel 8 afectează unul dintre cele mai bune aspecte ale achiziționării unui telefon Google

Lansarea Google Pixel 8 este programată să aibă loc săptămâna viitoare și, așa cum era de așteptat, există un val de zvonuri și scurgeri de ultim moment care ne spun (aproape) tot ce trebuie să știm despre acest telefon. Una dintre aceste zvonuri aduce vești proaste și înseamnă că Pixel 8 ar putea să piardă unul dintre lucrurile care l-au făcut atât de atrăgător - un preț mai mic.


Potrivit 9to5Google, Pixel 8 ar putea începe de la 699 de dolari, în timp ce Pixel 8 Pro ar putea începe de la 999 de dolari. Acest lucru înseamnă cu 100 de dolari mai mult decât echivalentul Pixel 7. De asemenea, înseamnă că zilele în care Google oferea produse la prețuri mai mici decât concurența ar putea fi numărate. Mai ales dacă sunteți un fan al modelelor Pixel de nivel Pro, așa cum sunt eu.

Sursa imagine: forbes.com


Pixelurile oferă o gamă excelentă de funcții, iar chipset-urile Tensor s-au dovedit a fi foarte capabile în deblocarea uneltelor alimentate de inteligența artificială pe care nu le puteți găsi pe alte telefoane. Una dintre acestea este Photo Unblur, pe care l-am invidiat întotdeauna, în special ca posesor de Pixel 6 Pro, care a primit doar beneficiile Tensor G1 - în loc de Tensor G2.


Situația actuală privind actualizările de software este, de asemenea, foarte benefică. Deoarece Google este responsabilă atât pentru hardware, cât și pentru software, telefoanele Pixel primesc cele mai recente actualizări Google înainte de oricine altcineva. Celelalte dispozitive Android trebuie să aștepte mai mult timp, adesea pentru că rulează o variantă ușor diferită de Android față de versiunea stock și de Pixel Launcher.


În mod similar, calitatea camerei oferită de telefoanele Pixel este printre cele mai bune pe care le puteți cumpăra, chiar și fără rezoluția ridicată, pe care o oferă unele smartphone-uri. Lista noastră a celor mai bune telefoane cu cameră include în prezent Pixel 7 Pro și Pixel 7a, care sunt modele cu prețuri accesibile.


Desigur, ecosistemul Pixel nu este perfect. Cu toate avantajele achiziționării unui Pixel, Google a căpătat o reputație pentru lăsarea unor greșeli foarte elementare să se strecoare în modelul final. Durata de viață a bateriei este unul dintre cele mai mari puncte sensibile pentru Pixel-uri, și, în ciuda unei creșteri odată cu lansarea lui Pixel 5, Pixel 6 și Pixel 7 s-au dovedit a fi succesorii dezamăgitori. Cu atât mai mult în cazul modelelor Pro, deoarece durata de viață a bateriei lasă mult de dorit.


În trecut, a fost mai ușor să acceptăm unele din aceste dezavantaje, dar numai până la un punct. Faptul că prețul standard al unui Pixel era cu aproximativ 200 de dolari mai mic decât cel mai ieftin iPhone și modelul Samsung Galaxy S, plus unele reduceri generoase în vânzările majore, făcea mult mai ușor să justifici achiziția unui Pixel ca o opțiune solidă - cu defecte și tot.


Acum, Pixel 8 ar putea costa doar cu 100 de dolari mai puțin decât concurența, iar Pixel 8 Pro ar putea avea același preț ca un iPhone 15 Pro. Acest lucru nu este foarte scump pentru telefoanele premium de azi, dar înseamnă că avantajul de preț al seriei Pixel 8 ar dispărea. Asta înseamnă că seria Pixel 8 va trebui să fie evaluată în funcție de propriile merite și fără a lua în considerare prețul.


Având în vedere istoricul gamei Pixel, aceasta plasează telefoanele într-o situație foarte precaută.


Pixel 8 trebuie să justifice creșterea prețului


Nu este o surpriză faptul că Pixel 8 ar putea avea un preț mai mare, mai ales având în vedere creșterea de preț a modelului Pixel 7a și faptul că Pixel Fold costă exact aceeași sumă ca un Samsung Galaxy Z Fold 5. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că schimbarea nu va fi resimțită, și Google va trebui să reducă impactul oferindu-ne un Pixel care nu are toate problemele obișnuite.


Principalul aspect este, desigur, durata de viață a bateriei. Dacă Google mărește prețul, atunci este momentul să pună capăt performanței slabe a bateriei pentru totdeauna. Având în vedere că Pixel 7a oferă aproape două ore și jumătate în plus față de Pixel 7, iar performanța solidă a Pixel Fold, ar putea fi momentul în care Google ia această specificație în serios.


Un zvon recent susține că Pixel 8 va avea o baterie de 4.575 mAh, în timp ce 8 Pro ar putea avea o baterie de 5.050 mAh - ambele puțin mai mari decât modelele din anul precedent. Din păcate, nu vom ști cât de bine se descurcă bateria Pixel 8 sub presiune până când nu avem ocazia să o testăm noi înșine.


Ar fi util și dacă Google ar lua un exemplu din cartea Apple și ar lega creșterea prețului de o creștere a stocării de bază. Prețul de pornire al iPhone 15 Pro Max este cu 100 de dolari mai mare decât iPhone 14 Pro Max, dar faptul că are 256GB de stocare ca standard înseamnă că are o paritate perfectă cu modelul de anul trecut. Google ar fi înțeleaptă să facă același lucru, așa cum a făcut cu Pixel Fold, și să ofere cu adevărat o opțiune de 512GB. În loc să ofere aceeași stocare prea limitată la un preț mai mare.


În cele din urmă, există problema actualizărilor de software. Android a rămas în urma lui Apple, care tinde să continue să ofere suport pentru dispozitive mai vechi pentru o perioadă destul de lungă de timp. Variază de la versiunea iOS la versiunea iOS, dar iOS 17 este disponibil în prezent pe dispozitivele de până la cinci ani, precum iPhone Xs. Actualizările de securitate sunt, de asemenea, disponibile pentru dispozitive mai vechi decât aceasta.


În prezent, cel mai bun lucru la care poți spera cu Android sunt 4 ani de actualizări complete și un an suplimentar de actualizări de securitate - deși depinde într-adevăr de cine cumpărăți. Cele mai multe telefoane primesc 2 ani de Android și 3 ani de securitate, dacă ai noroc. Dar se zvonește că Google ar putea oferi 7 ani de actualizări complete Android cu seria Pixel 8.


Nu numai că aceasta vă va permite să vă păstrați telefonul mai mult timp fără a risca să fie o vulnerabilitate de securitate, dar ar putea crește și valoarea sa de revânzare și de înlocuire în viitor - deoarece persoana care cumpără telefonul va beneficia și ea de acest suport software.


100 de dolari pentru a vă păstra telefonul timp de un an sau doi în plus sau pentru a obține câțiva dolari în plus atunci când decideți să scăpați de el ar putea fi un compromis valoros pe termen lung. Ar fi fost frumos ca acest nivel de suport să apară mai devreme, dar vom lua ce putem obține.


În concluzie, indiferent cum priviți lucrurile, a trebuit să plătiți mai mult pentru un telefon nou nu este niciodată un lucru plăcut. Este și mai rău atunci când este vorba de Google, care a fost mult timp cunoscută ca furnizorul celor mai bune telefoane ieftine din ultimul deceniu. Pixel-urile nu au fost la fel de ieftine ca telefoanele Nexus, care aveau prețuri mai apropiate de cele ale dispozitivelor din gama mijlocie decât de cele ale telefoanelor de top, dar într-o eră în care un smartphone de 1.000 de dolari este norma, era frumos ca o astfel de companie mare să încerce măcar să subevalueze concurența.


Dacă zvonurile sunt adevărate, acele zile sunt aproape de final, iar seria Pixel 8 nu va mai avea nicio lecție suplimentară atunci când vine vorba de defectele tradiționale ale modelelor Pixel. iPhone-urile și Samsung Galaxy-urile nu sunt perfecte, dar cel puțin încearcă să își justifice prețurile. Google va trebui să facă același lucru.


Sursa: "tomsguide.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche