Bitcoin: 200 de milioane de utilizatori, dar doar 6 sunt miliardari

Un studiu recent publicat în Henley & Partners' Crypto Wealth Report arată că aproximativ 425 de milioane de oameni din întreaga lume utilizează criptomonede, iar jumătate dintre aceștia preferă Bitcoin. Cu toate acestea, pentru cei care au sperat că Bitcoin îi va îmbogăți rapid, realitatea este mult mai modestă. Conform acestui studiu, doar 6 persoane au reușit să devină miliardari din tranzacțiile cu Bitcoin.


Mai precis, în lume există aproximativ 88.200 de crypto-milionari, adică persoane cu o avere cunoscută de peste un milion de dolari, și doar 182 de centi-milionari, cu o avere documentată de peste 100 de milioane de dolari. Când vine vorba de posesiuni de peste un miliard de dolari, doar 22 de persoane sunt cunoscute să dețină astfel de active în industria criptomonedelor. În ceea ce privește Bitcoin, există aproximativ 40.500 de persoane cu active echivalând cu peste un milion de dolari în această criptomonedă.



Chiar dacă Bitcoin a înregistrat o scădere de 11% în luna august și pare să continue declinul în septembrie, trebuie remarcat că pe tot parcursul anului 2023, Bitcoin a crescut cu 80% față de minimul înregistrat în acest an. Cu toate că prețurile criptomonedei sunt volatile, investițiile în Bitcoin ar fi putut aduce câștiguri semnificative celor care au cumpărat la minimul anului, în jurul valorii de 16.600 USD.


Cu toate acestea, studiul evidențiază că majoritatea utilizatorilor de criptomonede nu au devenit milionari sau miliardari din această cauză și subliniază că succesul în tranzacționarea cu criptomonede este departe de a fi garantat. Criptomonedele pot fi investiții riscante, iar volatilitatea lor face ca piața să fie imprevizibilă, ceea ce necesită o înțelegere profundă a riscurilor și a pieței pentru a obține câștiguri semnificative.


Sursa: "go4it.ro"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche