Daniil Medvedev avansează în semifinalele US Open, după ce a suferit în căldura de nesuportat

Daniil Medvedev l-a învins pe compatriotul său Andrey Rublev pentru a ajunge în semifinalele US Open miercuri, dar a avertizat că un jucător ar putea "muri" în condițiile "brutale" de la turneu.


Medvedev a învins în trei seturi, 6-4 6-3 6-4, dar ambii jucători s-au luptat cu căldura în interiorul stadionului Arthur Ashe.


Medvedev, campionul US Open din 2021, a luat două pauze medicale în timpul meciului, folosind de ambele ori un inhalator în încercarea de a depăși efectele secundare ale condițiilor extrem de solicitante.


Ambii jucători au continuat să folosească prosoape pe tot parcursul meciului pentru a face față nivelurilor copioase de transpirație într-un meci epuizant.

Sursa imagine: atptour.com


Pe parcursul celui de-al treilea set, în vârstă de 27 de ani, Medvedev s-a auzit spunând către camera de luat vederi: "un jucător va muri și veți vedea".


Potrivit echipei CNN de meteorologie, temperaturile au atins 93 de grade Fahrenheit la Flushing Meadows în timpul meciului, cu o senzație termică de 96 de grade Fahrenheit. Zona este sub avertisment de căldură până la ora 8 seara ora locală miercuri.


După victorie, Medvedev a numit condițiile "brutale" și a explicat că nu mai putea vedea mingea la sfârșitul primului set.


"Singurul lucru bun pe care-l văd în aceste condiții este că amândoi suferim", a declarat Medvedev în timpul interviului său pe teren. "A fost dificil pentru amândoi. Au fost ups și downs, dar asta e atât de normal. La sfârșitul primului set nu mai puteam vedea mingea. Am jucat pe senzații."


"Am încercat să merg pentru asta, să alerg și el a făcut la fel. Înaintea punctelor mă gândeam: 'Wow, el nu mai poate alerga', așa că am încercat să-l fac să alerge și să alerge și să alerge, dar el a fost mereu acolo. Dar am fost obosiți tot timpul. Condiții brutale și foarte greu de câștigat."


În astfel de condiții epuizante și umede, a fost Medvedev care a reușit să scoată din rezervele de energie necesare pentru a obține victoria și a-și rezerva un loc în semifinalele US Open.


Puțin i-a separat pe cei doi ruși - care s-au numit anterior "prietenii foarte apropiați", cu Rublev nașul fiicei lui Medvedev - cu schimburi lungi și jocuri care au făcut și mai grea situația jucătorilor de pe teren.


Dar pe măsură ce Rublev a început să se clatine, Medvedev a reușit să provoace suficiente erori pentru a câștiga în trei seturi - un ultim joc monstruos a ilustrat victoria, durând mai mult de 15 minute înainte ca Medvedev să forțeze o ultimă eroare de la compatriotul său la al cincilea punct de meci, după două ore și 48 de minute.


După ce a luptat cu condițiile și un adversar dificil, Medvedev a demonstrat de ce este un adevărat candidat la titlul din acest an, revenind de la un break în fiecare set într-o victorie impresionantă.


Acum va juca împotriva lui Carlos Alcaraz sau Alexander Zverev - care joacă mai târziu miercuri - pentru un loc în finală.


Sursa: "cnn.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche