Elon Musk a avut o experiență interesantă în timpul unei întâlniri la Moscova

Potrivit biografiei, înainte de a înființa SpaceX în 2002, Musk dorea să lanseze o misiune care să inspire interesul publicului pentru explorarea spațiului. Primul său plan, numit "Mars Oasis", implica trimiterea unei sere pe Marte.


Pentru a negocia cumpărarea de rachete pentru acest proiect, Musk a recrutat un inginer de rachete numit Jim Cantrell și, împreună cu Adeo Ressi - CEO-ul Founder Institute și fostul coleg de cameră al lui Musk - au organizat o întâlnire de afaceri cu un grup de oameni de afaceri ruși neidentificați, se arată în carte.


Călătoria a inclus o escală la Paris, unde o noapte târzie de petrecere l-a lăsat pe Musk "epuizat" la sosirea în capitala rusă.

Sursa imagine: pbs.org


Apoi, într-o cameră din spatele unui restaurant din Moscova, întâlnirea de prânz a implicat "mușcături mici de mâncare întrerupte cu pahare mari de vodka", se spune în biografie. Rușii le-au dăruit, de asemenea, celor trei câte o sticlă de vodka personalizată, cu etichete custom care arătau imagini cu fiecare destinatar pe Marte.


"Am calculat greutatea mâncării și greutatea vodcăi și erau aproximativ egale", i-a spus Musk lui Isaacson.


Apoi, în cuvintele biografului, "Musk, care își susținea capul cu mâna, a leșinat și capul i-a lovit masa."


În ianuarie, Musk a declarat că nu-i place "gustul sau efectele majorității alcoolului", dar preferă vinul roșu. Miliardarul a fost și surprins bând dintr-un pahar de vin la finala Cupei Mondiale FIFA din Qatar din anul trecut. Și în 2017, Musk a postat pe Twitter: "Un pic de vin roșu, un disc de vinil vintage, puțin Ambien... și magie!"


După incidentul din Moscova, s-a spus că a avut loc o altă întâlnire nereușită în timpul călătoriei, înainte ca Musk să se întoarcă în Statele Unite la începutul anului 2002. Isaacson a scris că Musk credea că a ajuns la un acord pentru a cumpăra două rachete Dnepr pentru 18 milioane de dolari, dar că vânzătorii doreau, de fapt, 18 milioane de dolari pentru fiecare.


Și când Musk a refuzat, aceștia au mărit prețul la 21 de milioane de dolari fiecare. Cantrell i-a spus lui Isaacson că oamenii de afaceri ruși l-au provocat pe fondatorul SpaceX, spunând: "Oh, băiatule, n-ai bani?"


Sursa: "businessinsider.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche