Iată cum să observați Cometa Nishimura înainte de a călători timp de peste 400 de ani

O cometă în mișcare rapidă străbate cerurile pre-zori ale emisferei nordice și va dispărea până marți dimineață devreme, dar există doar o fereastră scurtă de timp în care va fi cel mai bine observată.


Descoperită pe 12 august de amatorul japonez Hideo Nishimura, cea mai apropiată apropiere a cometei de Pământ va avea loc pe 12 septembrie; apoi se va îndrepta spre soare.


Ajungând la periheliu pe 17 septembrie, nu va ajunge niciodată mai aproape de 78 de milioane de mile - prea departe pentru a putea fi altceva decât greu de observat, dar revendicată cu succes de entuziaștii de astronomie.

Sursa imagine "nytimes.com"


Cea mai bună șansă de a o vedea va fi în cele 90 de minute înainte de răsăritul soarelui, luni dimineața.


Cele mai bune hărți cerești pentru a o localiza luni dimineața sunt disponibile pe skyandtelescope.com sau astronomy.com.


Dar cei suficient de interesați să caute o hartă cerească vor ști că nu au noroc dacă nu sunt într-o zonă rurală, sub ceruri clare cu o vedere neobstrucționată spre est-nord-est și înainte ca culorile zorilor să lumineze cerul.


Cu toate acestea, a fi departe de luminile orașului nu este necesar. În general, se află în constelația Leu și va fi doar la câteva lățimi degetului deasupra orizontului.


Este un obiect marginal vizibil cu ochiul liber, dar binoclurile vor ajuta în efortul de a o observa. Dacă detectați o strălucire verzuie, aceasta este o semnătură a carbonului.


După ce se învârte în jurul soarelui - dacă nu este dezmembrată în timpul întâlnirii apropiate - va fi vizibilă doar din emisfera sudică mai târziu în luna aceasta.


Așa că prindeți-o cât puteți dacă sunteți o persoană curajoasă. Și dacă aveți ceruri clare în apropierea Zonei de coastă a golfului și departe de luminile orașului, nu uitați să ne invitați pe toți.


Sau așteptați următoarea dată când va trece pe aici, cam în 2458. Ce lume interesantă va lumina atunci.


Sursa: "cbsnews.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche