Modalități de a Face Bani Online, Offline și de Acasă

Inflația te poate face să te gândești cum să faci bani suplimentari. Dacă ai timp și energie, poți pune la treabă abilitățile și pasiunile tale cu un job secundar.


Am adunat mai multe modalități reale de a face bani acasă, online sau în oraș. Pentru fiecare job secundar potențial, am enumerat detalii precum ce trebuie să faci pentru a începe, cerințele de vârstă și cât de repede poți primi plata. Deși majoritatea oamenilor vor să facă bani rapid, nu ignora joburile „mai lente”, deoarece pot plăti mai mult pe termen lung.



Cum să faci bani online

A face bani online este ceea ce caută majoritatea oamenilor în economia gig-urilor. Fie că aspiri să fii un influencer pe social media cu venituri de șase cifre, fie că vrei doar să-ți suplimentezi venitul obișnuit cu câteva joburi online, am găsit opțiuni viabile.


1. Preia muncă freelance online

Fă bani online pe site-uri precum Upwork, Fiverr și Freelancer.com. Aceste site-uri oferă oportunități de a face o varietate de joburi freelance, cum ar fi scrierea, programarea, designul, marketingul, introducerea de date și a fi asistent virtual. Vorbești fluent o limbă străină? Verifică site-urile precum Gengo sau Blend Express sau atrage-ți clienți printr-un site propriu. Indiferent de freelancing-ul pe care îl faci, ține evidența tarifului obișnuit pentru tipul de muncă pe care îl oferi, astfel încât să știi ce să ceri. Află cum să începi pe Upwork.

Un raport recent de la Freelancer.com a constatat că joburile de scriere creativă au avut cea mai rapidă creștere a listelor pe site-ul său în al doilea trimestru al anului 2023, cu o creștere de 58%. Și deși inteligența artificială generativă (AI) este folosită tot mai mult pentru crearea de conținut, nu poate înlocui complet munca scriitorilor umani. Companiile caută scriitori care știu să editeze conținut AI și care au cel puțin o înțelegere de bază a optimizării pentru motoarele de căutare - învățarea sau consolidarea abilităților SEO ar putea fi o modalitate profitabilă de a face bani pe termen scurt. Unii freelanceri cer 100 de dolari pe oră sau mai mult pentru serviciile lor de scriere freelance.


 2. Testează site-uri web și aplicații

O altă modalitate de a face bani de acasă este pe site-uri precum UserTesting.com. Ești plătit pentru gândurile tale cu privire la cât de bine - sau cât de prost - funcționează anumite site-uri web și aplicații. Va trebui să completezi un test scurt pentru a fi acceptat, apoi vei fi plătit în funcție de tipul de test.


3. Învață să folosești instrumente AI

Utilizarea inteligenței artificiale generative este în creștere. Un raport recent de la PwC estimează că economia nord-americană va avea un impact de 3,7 trilioane de dolari până în 2030, datorită pieței AI.


Deci, nu există un moment mai bun pentru a învăța cum să faci bani folosind instrumente AI. Unele joburi secundare legate de AI includ:


  • Integrarea de instrumente AI ca freelancer, pentru a te ajuta să creezi produse digitale sau să editezi conținut AI pentru un client.
  • Îmbunătățirea publicității, eforturilor de marketing și gestionarea afacerii tale mici existente folosind AI.
  • Instruirea altora pentru a folosi instrumentele AI.

4. Participă la sondaje pentru bani

Poți face bani de acasă participând la sondaje online, dar nu te aștepta să câștigi mult. Site-urile de sondaje nu oferă în mod tipic recompense mari, iar multe site-uri sunt mai utile pentru câștigarea de carduri cadou decât bani. Unele dintre site-urile de sondaje mai populare includ Swagbucks și Survey Junkie. Citește analiza noastră a site-urilor de sondaje pentru a afla care ți se potrivește cel mai bine.

5. Câștigă bani din blogul tău prin link-uri de afiliere

Dacă ești blogger și ai trafic decent, poți face bani prin alăturarea unei rețele de afiliere. Afiliații (adică tu) sunt plătiți atunci când cineva face clic de pe site pe site-ul partener și cumpără ceva acolo. Unii bloggeri fac mulți bani astfel, în special cei care fac marketing afiliat în mod full-time. Citește mai multe despre marketingul afiliat și alte modalități în care bloggerii pot face bani.

6. Vinde-ți produsele pe Etsy

Dacă ai o pasiune pentru lemnărie, bijuterii, broderie sau ceramică, vinde-ți creațiile pe Etsy, site-ul preferat pentru artizanii care vând obiecte pentru casă, artă și nimicuri. Potrivit Etsy, compania are 95 de milioane de cumpărători activi și a avut vânzări brute de peste 13 miliarde de dolari în 2022. Află mai multe despre cum să faci bani pe Etsy.

7. Publică o carte electronică

Scrierea unei cărți bune este dificilă, dar internetul o face ușoară pentru a o aduce pe piață. Dacă ești un scriitor care poate produce pagini, poți folosi platforma Kindle Direct Publishing de la Amazon pentru a-ți vinde cărțile pe magazinul Kindle. Este gratuit să publici o carte, și poți câștiga până la 70% din fiecare vânzare în drepturi de autor. Scrie-ți cartea, introdu o descriere clară și detaliile care vor fi afișate și încarcă manuscrisul. Setează prețul și vezi dacă se vinde.

8. Obține venituri din publicitate pentru blogul sau canalul tău YouTube

Transformă videoclipurile cu pisici în videoclipuri cu bani. Dacă videoclipurile tale YouTube sau postările de pe blog atrag un public mare, s-ar putea să poți face bani din publicitate. YouTube stabilește 1.000 de abonați ca benchmark pentru aplicarea la programul YouTube Partner. Partenerii YouTube au acces la caracteristici de monetizare, inclusiv o parte din venitul din reclame. Poți folosi și AdSense de la Google, aceeași platformă de anunțuri de pe YouTube, pentru a plasa reclame relevante pe blogul sau site-ul tău pentru a câștiga bani. 

9. Devino un influencer pe Instagram

Companiile folosesc influencerii Instagram - persoane cu urmăriți mari și dedicați pe platformă - pentru a-și promova produsele. Poți intra în acțiune aplicând pentru oportunități printr-o platformă de marketing precum Open Influence sau Aspire, sau contactând brandurile cu care dorești să lucrezi. Află mai multe despre cum să faci bani pe Instagram. (Poți face bani și pe TikTok în acest fel.)

10. Monetizează-ți canalul de Twitch

Jocurile ar putea fi o modalitate de a face bani de acasă dacă ai un număr constant de urmăritori pe Twitch, site-ul preferat al jucătorilor. Streamerii pot primi donații de la spectatori și pot primi chiar și o parte din veniturile din abonamente și reclame dacă ating statutul de Afiliat sau Partener. Află mai multe despre cum să faci bani pe Twitch.

11. Vinde-ți fotografiile

Transformă-ți fotografiile în bani prin intermediul site-urilor precum Fine Art America, care îți permite să încarci imaginile pentru a le vinde sub formă de printuri, tricouri, huse de telefon și altele. Alte piețe pentru fotografi includ SmugMug, 500px și PhotoShelter. Unele site-uri necesită o abonare, dar pot oferi funcții de la stocare în cloud la galerii protejate cu parolă și un site web personalizat.

Cum să faci bani de acasă

Unele joburi secundare nu necesită nici măcar să ieși din casă. Sau dacă o fac, s-ar putea să fie doar o scurtă plimbare în jurul blocului cu un prieten pufos. Lucrul de acasă necesită o mică creativitate și perseverență. Iată câteva idei excelente pentru joburi secundare de acasă:

12. Vinde carduri cadou neutilizate

Fă bani extra vânzând carduri cadou neutilizate sau parțial utilizate pe un site precum CardCash sau GiftCash. Aceste site-uri spun că îți vor plăti până la 92% din valoarea cardului. Pe CardCash, poți chiar să îți schimbi cardul pentru unul pe care îl vei folosi.

13. Listează-ți camera de rezervă pe Airbnb

Închirierea casei sau a camerei de rezervă pe site-urile de închirieri de vacanță este o altă modalitate de a face bani extra. Fii pregătit să cheltuiești bani pentru curățarea și întreținerea proprietății, pentru înlocuirea bunurilor casnice și pentru plata taxelor de serviciu.

Sursa: "nerdwallet.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche