Primire regală pentru turiștii chinezi în Thailanda odată cu începerea călătoriilor fără viză

Turiștii chinezi au primit o primire personalizată din partea prim-ministrului thailandez, Srettha Thavisin, luni, pe măsură ce au sosit la Bangkok în cadrul unui nou program de călătorii fără viză pe care guvernul speră să-l folosească pentru a da un impuls sectorului vital al turismului din regiune.


Dansatori tradiționali l-au însoțit pe zâmbitorul PM Srettha Thavisin în timp ce îi întâmpina pe vizitatori care soseau din Shanghai la aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok, oferindu-le cadouri de bun venit.


"Am fost uimit de ceremonia de primire și sunt foarte fericit. Este un început minunat al călătoriei mele", a declarat vizitatorul Zhuang Pan, în vârstă de 31 de ani, pentru AFP.

Sursa imagine:reuters.com


Jin Li, care sosea pentru luna de miere, a declarat pentru AFP că programul este minunat, înainte de a se fotografia cu Srettha alături de noul ei soț.


"Nu trebuie să-mi fac griji, pot călători oricând, trebuie doar să rezerv un bilet", a spus ea.


Înaintea pandemiei, vizitatorii din China reprezentau cea mai mare parte a turiștilor din Thailanda, iar turismul în ansamblu contribuia cu aproximativ 20% la PIB-ul regatului.


Restricțiile de călătorie impuse din cauza COVID-19 au lovit puternic acest sector, iar redresarea a fost lentă, fiind împiedicată de o economie globală aflată în dificultate - și de temerile legate de siguranță amplificate de un thriller chinezesc de succes despre un bărbat răpit și forțat să lucreze într-un centru de escrocherii online din Asia de Sud-Est.


Zheng Zhengzhou, în vârstă de 36 de ani, a declarat că este conștient de pericolele legate de vizitarea Thailandei, făcând referire la filmul "No More Bets" - producția care a speriat mulți turiști.

"Ar fi o minciună să spun că nu am nicio preocupare (cu privire la problemele de siguranță)", a spus el.


Srettha a încercat să-i asigure pe vizitatori cu privire la siguranța lor înainte, subliniind că securitatea vizitatorilor în regat este o prioritate.


"Siguranța turiștilor, de la primul lor pas în Thailanda până la plecarea lor, trebuie să fie sigură și spectaculoasă din toate punctele de vedere", a declarat el.


Vizitatorii chinezi au fost întâmpinați de ofițeri de poliție pentru turism și au fost informați cu privire la detaliile unei linii telefonice de urgență disponibile 24 de ore pe zi.


Programul de călătorii fără viză a fost lansat în timp util pentru perioada de sărbătoare "Săptămâna de Aur" a Chinei din octombrie și va fi valabil până la 29 februarie.


Srettha a declarat că, în cadrul acestui program, rezervările au crescut deja "de zece ori", iar el are încredere că va "stimula semnificativ economia".


"Astăzi este o zi bună pentru Thailanda, și sperăm că celelalte noastre politici vor continua să stimuleze economia", a adăugat el.


Sursa: "news.yahoo.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche