China își Propune să Stimuleze Vânzările de Mașini pentru Revigorarea Economiei Șubrede

China a dezvăluit un nou plan cu scopul de a stimula vânzările de mașini, punând accentul pe vehiculele cu energie nouă, ca parte a strategiei de consolidare a economiei sale slăbite de consecințele pandemiei de Covid-19.


Publicate vineri de șapte departamente guvernamentale, sub conducerea Ministerului Industriei, liniile directoare își propun să vândă aproximativ 27 de milioane de vehicule noi în acest an, marcând o creștere de 3% față de cifra din 2022.


Planul vizează în mod specific creșterea vânzărilor de mașini electrice la aproximativ 9 milioane de unități în acest an, reflectând un obiectiv de creștere de 30%.



În timp ce descrie industria auto ca fiind un pilon vital al celei de-a doua cea mai mare economii a lumii, planul recunoaște, de asemenea, "incertitudinile și instabilitatea internațională" și identifică cele trei principale provocări interne cu care se confruntă industria: "scăderea cererii, perturbarea aprovizionării și așteptările slăbite".


China, care este cel mai mare piață de vânzări auto la nivel global, a înregistrat vânzarea a 26,86 milioane de unități anul trecut, marcând o creștere anuală de 2,1%, conform datelor furnizate de Asociația Chineză a Producătorilor de Automobile. Vânzările de vehicule cu energie nouă au atins 6,89 milioane de unități în aceeași perioadă, înregistrând o creștere semnificativă de 93,4%.


Planul mai prevede că vor fi introduse stimulente fiscale pentru promovarea vânzărilor de vehicule cu energie nouă, împreună cu dezvoltarea de infrastructură suplimentară de încărcare. El încurajează, de asemenea, autoritățile locale să nu impună restricții suplimentare privind vânzările de mașini și încurajează regiunile cu cote pentru numărul de mașini noi care pot fi vândute să crească aceste limite.


Planul sprijină, de asemenea, dezvoltarea de noi tehnologii, cum ar fi cipuri auto, baterii cu stare solidă, sisteme de operare și senzori de înaltă precizie.


Sursa: "scmp.com"

Mai nouă Mai veche