iPhone 15: Zvonuri, Informații Neoficiale și Tot Ce Trebuie Să Știi înainte de Lansarea Apple

Roata zvonurilor este în plină acțiune în ceea ce privește o actualizare semnificativă a iPhone-ului. Cu toate acestea, nu vă așteptați ca Apple să lanseze un dispozitiv pliabil anul acesta.


Apple este la mai puțin de o săptămână distanță de evenimentul său anual de toamnă, în cadrul căruia se preconizează că va dezvălui următorul iPhone, pe care îl numim neoficial seria iPhone 15. Deși nu ne așteptăm să vedem încă un telefon pliabil de la Apple, zvonurile circulă cu privire la viitoarele iPhone-uri care ar putea să renunțe la designul lor tradițional într-un mod semnificativ. Putem întotdeauna să extragem indicii din invitația Apple intitulată "Wonderlust", care pare să aibă un accent pe tematica călătoriilor.


Unele dintre cele mai mari întrebări pe care oamenii le pun sunt: Va primi iPhone 15 un port USB-C? Seria iPhone 15 va avea margini mai subțiri? Va crește Apple prețurile pentru iPhone în 2023? Modelele Pro vor primi upgrade-uri mai mari?


Nu vom ști cu siguranță până când Apple va organiza evenimentul pentru noul iPhone. Cu toate acestea, iată câteva dintre cele mai mari și credibile zvonuri care vă pot oferi o idee despre ce să vă așteptați de la seria iPhone 15.

Sursa imagine: macrumors.com


Designul iPhone 15: La revedere Lightning, bun venit USB-C

Acest zvon circulă de câțiva ani acum, dar în 2023 s-ar putea să aibă loc trecerea de la un port Lightning la un port USB-C. Acest lucru este probabil motivat de presiunea exercitată de Uniunea Europeană, care a susținut necesitatea unui standard comun de încărcare de ani de zile. În 2022, blocul a reușit să adopte o legislație care impune Apple să echipese iPhone-urile cu porturi USB-C până în 2024, dacă dorește să le vândă în UE.


Dacă acest lucru se întâmplă, întrebarea este dacă Apple va trece la portul USB-C pentru toate modelele de iPhone sau doar pentru cele vândute în UE. Apple modifica deja modelele iPhone la nivel regional, așa cum a făcut cu iPhone 14: versiunea pentru SUA are o cartelă SIM electronică, în timp ce alte variante păstrează slotul pentru SIM. Cu toate acestea, există motive întemeiate să treacă la USB-C pentru toate iPhone-urile în viitor, conform lui Avi Greengart, analist la Techsponential.


"Există considerații mai mari legate de ecosistem, securitate și accesorii legate de conectorul de alimentare și date, așa că cred că este mai probabil ca Apple să treacă la USB-C pentru toate iPhone-urile [global] în timpul iPhone 16 pentru a se conforma regulamentelor europene", a declarat el pentru CNET într-un e-mail.


Conform reporterului cu experiență Mark Gurman de la Bloomberg, doar modelele iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor primi porturi USB-C anul acesta. Poate că o tranziție completă ar putea avea loc anul viitor, odată cu iPhone 16.


Designul iPhone 15: Dynamic Island se extinde la toate modelele

Se pare că Apple va continua să vândă patru modele de iPhone în cadrul seriei iPhone 15. Zvonurile indică un design general similar pentru toate modelele, cu excepția faptului că decupajul de pe iPhone 14 Pro, cunoscut sub numele de Dynamic Island, va ajunge pe toate modelele.


Această zvon vine de la analistul de display Ross Young, care a declarat și într-un tweet din septembrie că nu se așteaptă ca modelele de bază iPhone 15 să aibă o rată de reîmprospătare mai mare, asemenea iPhone-urilor Pro ale Apple, deoarece lanțul de aprovizionare nu poate susține acest lucru. Gurman se așteaptă de asemenea ca acest lucru să se întâmple, conform ediției din 30 iunie a buletinului său Power On.

Sursa imagine: pcdiga.com


Designul iPhone 15: Margini mai subțiri

Potrivit lui Gurman, se așteaptă ca Apple să utilizeze o nouă tehnologie de fabricație numită "injectarea sub presiune scăzută de supraformare" pentru a fabrica iPhone-urile Pro. Aceasta este aceeași metodă folosită pentru unele modele de Apple Watch. Aceasta va ajuta Apple să reducă dimensiunea marginilor cu fracțiuni de milimetru, ceea ce ar permite o creștere foarte mică a suprafeței ecranului.


Designul iPhone 15: Ușurința în efectuarea reparațiilor

Se pare că interioarele iPhone-urilor 15 Pro și iPhone-urilor 15 Pro Max sunt supuse unei redesenări care le va face mai ușor de reparat, conform celei mai recente ediții a buletinului Power On al lui Gurman. Gurman spune că părțile interioare au fost schimbate pentru a se potrivi cu cele din iPhone 14 și iPhone 14 Plus, care au primit modificări interne anul trecut.


"Acesta este iPhone 14 reînviat ca o frumoasă fluture - un cadru intermediar în mijloc, un ecran accesibil în stânga și un geam posterior detașabil în dreapta", a scris iFixit într-o postare în septembrie anul trecut, după evenimentul iPhone.


iPhone 15: Actualizare pentru Ultra Wideband

Conform analistului notat al Apple, Ming Chi Kuo, iPhone 15 va rula pe un procesor Ultra Wideband actualizat, pe care Apple îl numește cipul U1, pentru a se integra mai bine cu noua sa cască AR, Vision Pro. UWB este un standard de comunicație fără fir pe distanțe scurte, folosit adesea pentru a urmări locația obiectelor. Poate să identifice cu precizie dispozitivele Apple AirTag sau să deblocheze mașina pe măsură ce vă apropiați de ea cu telefonul. Într-o postare recentă pe Twitter, Kuo a declarat că acest lucru face parte din strategia mai largă a Apple de a "construi un ecosistem mai competitiv pentru Vision Pro".


iPhone 15: Actualizare pentru încărcarea wireless

Conform unui raport din mai realizat de ChargerLab, un site specializat în surse de alimentare cu o reputație solidă, toate modelele iPhone 15 vor suporta încărcarea wireless de 15 wați utilizând standardul Qi2 deschis. Dacă acest lucru se dovedește a fi adevărat, ar însemna că iPhone 15 ar putea deschide o lume cu totul nouă de dispozitive de încărcare wireless care pot alimenta dispozitivul la viteza sa maximă. Apple limitase anterior standardele deschise de încărcare wireless la 7,5W, lăsând viteza de încărcare completă de 15W pentru accesorii licențiate Apple MagSafe.

Sursa imagine: forbes.com


iPhone 15: Sosirea obiectivului telefoto de tip periscop

Ming-Chi Kuo, observator notat al Apple și analist la TF International Securities, prognozează că iPhone 15 Pro Max va primi un obiectiv telefoto de tip periscop. Acest tip de obiectiv telefoto permite niveluri optice mai mari de zoom, ceea ce ar echipa acel iPhone cu capacități mai bune pentru a fotografia obiecte îndepărtate. Kuo prognozează că zoom-ul optic de 6x ar putea ajunge în iPhone 15 Pro Max. Pentru referință, zoom-ul optic al iPhone 14 Pro Max este de 3x, ceea ce este mai puțin decât rivalii săi, cum ar fi zoom-ul optic de 10x al Samsung Galaxy S22 Ultra. Acest zvon a fost întărit recent de sursa de încredere și utilizatorul de pe Twitter, Unknownz21, care a afirmat că modelul Pro Max va veni cu acest obiectiv special.


Designul iPhone 15: Buton solid-state pentru modelele Pro

Kuo se așteaptă ca Apple să facă o diferențiere mai mare între modelele sale de bază și cele Pro în următorii ani. Una dintre modalitățile în care se așteaptă să se întâmple acest lucru este prin intermediul butoanelor de volum și a butoanelor de alimentare de tip solid-state pentru modelele iPhone 15 Pro, în locul tastelor standard prezente pe dispozitivele de astăzi.


Butoanele de tip solid-state, pe care Kuo spune că vor fi similare cu butonul de acasă găsit pe iPhone SE și iPhone 7, imită senzația tactilă a apăsării unui buton cu ajutorul feedback-ului haptic. Avantajul evident al acestui tip de buton este că protejează, de asemenea, împotriva intrării apei.


iPhone 15: Mai multă memorie RAM pentru modelele Pro

Conform firmei de cercetare taiwaneze TrendForce, modelele Pro din gama iPhone 15 vor primi un impuls de memorie RAM la 8GB față de 6GB, pentru a completa chipsetul A17 Bionic așteptat. Modelele de bază vor continua să primească 6GB de RAM, conform TrendForce. Acest zvon este de asemenea susținut aparent de un raport de cercetare al analistului Jeff Pu de la Haitong International Securities, conform unui articol MacRumors care face referire la raportul lui Pu.

Prețul iPhone 15: În creștere, în sus și departe?

Prețurile iPhone 15 sunt prevăzute să crească în SUA pentru prima dată în ani. Anul trecut, Apple a majorat deja prețurile în anumite țări în afara SUA.


Conform unui raport MacRumors, citând analistul Barclays Tim Long, iPhone 15 Pro ar putea costa cu 100 de dolari mai mult decât iPhone 14 Pro, în timp ce creșterea de preț pentru iPhone Pro Max ar putea fi în intervalul de 100 până la 200 de dolari. O afirmație similară a fost făcută de Jeff Pu, de la firma de investiții Haitong International Securities, care a spus explicit că iPhone 15 Pro Max va avea în mod specific o creștere a prețului, conform unui alt raport MacRumors. Acest lucru se bazează pe presupunerea că Apple va adăuga mai multe funcții și componente modelelor Pro, cum ar fi un nou obiectiv periscop, un cadru din titan și un cip A17 Bionic de 3nm.


Prețurile actuale în SUA variază de la 829 de dolari pentru modelul iPhone 14 de bază (128GB) până la 1,599 de dolari pentru iPhone 14 Pro Max de vârf cu 1TB de stocare.


O altă posibilitate este ca limita superioară a intervalului de prețuri să fie impulsionată și mai sus dacă zvonurile despre un iPhone 15 Ultra luxos se dovedesc a fi adevărate. Modelul Ultra presupus ar putea înlocui potențial iPhone 15 Pro Max în anul următor, conform unui articol Bloomberg scris în septembrie anul trecut. Acest lucru se potrivește cu predicțiile lui Kuo, care se așteaptă ca Apple să facă o diferențiere mai mare între modelele iPhone Pro și iPhone Pro Max. Cu toate acestea, în buletinul său din 30 iunie, Gurman nu a menționat nimic despre iPhone 15 Ultra. Alte zvonuri sugerează că iPhone 15 Ultra va fi un pas înainte față de iPhone 15 Pro Max.


Camera iPhone 15 Ultra: Zoom variabil

Conform informatorului Revengus, iPhone 15 Ultra va avea o cameră telefoto cu un obiectiv cu zoom variabil, care este configurat să fie prezent și pe Galaxy S24 Ultra de la Samsung. Camerele cu zoom optic variabil (zoom continuu) nu sunt comune pe smartphone-uri din diverse motive, inclusiv faptul că dimensiunea și designul camerelor de pe telefoane restricționează tipul de lentile care pot fi utilizate.


iPhone 15: Programul de lansare și disponibilitate

Apple organizează evenimentul său anual pentru iPhone în septembrie aproape în fiecare an, așa că ne așteptăm ca calendarul să rămână neschimbat pentru iPhone 15. De obicei, noile iPhone-uri sunt lansate scurt timp după aceea, de obicei vineri în săptămâna următoare. Uneori, Apple va introduce date de lansare diferite pentru modelele specifice, în special atunci când introduce un design sau o dimensiune nouă. Deci, este posibil ca seria iPhone 15 să aibă mai multe date de lansare.


Sursa: "cnet.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche