Kim Jong Un se întoarce acasă după o călătorie 'de binevoire' în Rusia

Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a întors în Coreea de Nord din Rusia, unde a consolidat "camaraderia și relațiile prietenești" cu Vladimir Putin. Țările occidentale se tem că vizita ar putea implica planuri de a furniza arme pentru războiul Rusiei din Ucraina.


Liderul nord-coreean Kim Jong Un a "încheiat oficial vizita sa de binevoire" în Rusia și s-a întors acasă, au declarat agențiile de presă de stat marți.


Potrivit agenției oficiale de știri nord-coreene, Korean Central News Agency, trenul lui Kim a traversat un râu la graniță luni dimineață. Agenția oficială nu a precizat dacă trenul se îndreaptă spre capitala Phenian sau spre altă destinație din țară.

Sursa imagine: politico.eu


Înainte de călătoria sa în Rusia, Kim a efectuat mai multe vizite la fabrici de muniție, alimentând speculațiile că intenționează să inspecteze producția de arme destinate a fi expediate în Rusia.


Cea mai lungă călătorie externă a lui Kim

Călătoria lui Kim în Rusia, care a început săptămâna trecută și a inclus o întâlnire cu liderul rus Vladimir Putin, a fost cea mai lungă călătorie externă a sa în calitate de lider. Cei doi lideri au declarat că au discutat despre consolidarea legăturilor lor de apărare, dar nu au dezvăluit pașii specifici.


Țările occidentale se tem că Coreea de Nord, o țară nucleară, ar putea furniza arme pentru războiul Rusiei din Ucraina.


În timpul călătoriei, liderul Coreei de Nord a inspectat totul, de la rachetele spațiale rusești la submarine.


VEZI SI: Kim Jong Un: Liderul Coreei de Nord pleacă în Rusia pentru o întrevedere cu Putin


Ce caută cele două țări?

Kim s-a întâlnit și cu Putin la centrul de lansare spațială cel mai important al Rusiei înainte de a vizita baze militare pentru a vedea unele dintre cele mai avansate sisteme de arme ale Rusiei, cum ar fi bombardierele capabile de transport nuclear, avioanele de vânătoare și rachetele hipersonice.


Rusia dorește să folosească stocul de proiectile de artilerie ale Coreei de Nord în Ucraina, în timp ce Phenianul caută ajutor în tehnologia satelitară și modernizarea echipamentului militar de tip sovietic, spun experții.


Oficialii americani și sud-coreeni au avertizat că Rusia și Coreea de Nord vor suporta consecințele dacă continuă cu astfel de acorduri de transfer de arme în încălcarea rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.


Atât Moscova, cât și Phenianul sunt supuse unui val de sancțiuni.


Sursa: "dw.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche