Lansare iOS 17: Ce Noutăți Aduce în Funcțiile iPhone

Astăzi este ziua în care puteți actualiza la cel mai recent sistem de operare Apple, iOS 17, și să deblocați o serie de funcții noi care promit să facă experiența cu iPhone-ul mai personală și mai intuitivă.


Apple a prezentat pentru prima dată iOS 17 la Conferința Anuală a Dezvoltatorilor Worldwide din iunie, dar este posibil să fi ratat unele dintre detaliile acestuia, deoarece gigantul tech a dezvăluit și mult așteptatul său headset de realitate mixtă Vision Pro în aceeași zi.

Sursa imagine: macrumors.com


Utilizatorii de iPhone pot actualiza la iOS 17 începând de luni, făcând clic pe secțiunea Actualizare software din aplicația Setări a telefonului. Desigur, mulți utilizatori s-au obișnuit să-și facă copii de siguranță ale fotografiilor sau fișierelor importante înainte de a descărca cea mai recentă actualizare de software - sau să aștepte până când va fi lansată a doua versiune (cel mai probabil în săptămânile următoare), dacă se tem de orice bug-uri care ar putea apărea în prima versiune a sistemului de operare mobil de următoare generație.


Mesajele vocale în direct și mesajele video FaceTime sunt aici

Una dintre cele mai interesante funcții noi, denumită Mesaje vocale în direct, va transcrie mesajul unui apelant în timp real, oferind utilizatorilor de iPhone decizia dacă să ignore apelul sau să-l preia în timp ce cealaltă persoană se află încă pe linie și își lasă mesajul.


Numerele necunoscute vor merge direct la Mesaje vocale în direct atunci când aveți activată setarea "Opriți apelurile de la numere necunoscute".


"Hey, Siri" urmează să piardă "Hey"

O altă actualizare care poate necesita ceva obișnuință este să spuneți doar "Siri" pentru a activa asistentul vocal al Apple, în loc de "Hey Siri".


Renunțarea la "Hey" din fraza de lansare a lui Siri are menirea de a crea o modalitate mai naturală de a activa asistentul. În plus, Siri va putea procesa mai bine cererile consecutive după activare.


De exemplu, în loc să întrebați: "Hey, Siri, cât de înalt este Shaquille O'Neal?" și "Hey, Siri, câți ani are Shaquille O'Neal?" Ar trebui să puteți să spuneți doar: "Siri, cât de înalt este Shaquille O'Neal?" Urmat de: "Câți ani are el?"


Funcția NameDrop face mai ușor ca niciodată schimbul de informații de contact

Noua funcție NameDrop din iOS 17 face mai ușor ca niciodată schimbul de informații de contact cu un nou prieten. Utilizatorii de iPhone pot simplu să-și apropie iPhone-urile unul de celălalt, așa cum ar face când transmit un fișier prin AirDrop, pentru a partaja nume și afișaje de contact.


Actualizarea Contact Poster este o altă funcție nouă despre care utilizatorii de iPhone s-au entuziasmat. Aceasta le permite utilizatorilor de iPhone să proiecteze o imagine personalizată care va apărea atunci când fac apeluri. Actualizarea care permite utilizatorilor să-și aleagă propria fotografie de identificare a apelantului și care le va oferi utilizatorilor de iPhone o aparență mai consistentă indiferent pe cine apelează, a declarat Apple.


Utilizatorii de iPhone vor putea, de asemenea, să personalizeze afișajul contactului lor cu o fotografie sau memoji la alegere.


VEZI SI: China interzice folosirea iPhone-urilor de către oficialii guvernamentali


Autocorrectarea primește o îmbunătățire 'ducking'

Autocorrectarea primește, de asemenea, o actualizare cuprinzătoare, a spus Apple, cu un model de limbaj transformer - sau "un model de limbaj de ultimă generație de învățare automată pe dispozitiv pentru prezicerea cuvintelor", potrivit companiei.


Acest design actualizat susține mai bine tastarea și oferă corecturi la nivel de frază care pot remedia mai multe tipuri de greșeli gramaticale. Utilizatorii de iPhone vor primi și recomandări de text predictiv în timp ce tastează, făcând adăugarea de cuvinte întregi sau completarea de propoziții la fel de ușoară ca și apăsarea pe bara spațiu.


Noul tastatură iOS va învăța, de asemenea, obiceiurile dvs. în timp, cum ar fi corectarea cuvintelor pe care le scrieți frecvent greșit și lăsarea cuvintelor pe care le-ați introdus intenționat. Așa cum a explicat Craig Federighi, șeful software-ului Apple, în iunie: "În acele momente în care vrei doar să scrii un cuvânt de kkt, tastatura îl va învăța, de asemenea."


Noul mod StandBy, aplicația Journal și multe altele

iOS 17 introduce și StandBy, o nouă experiență pe ecran complet cu informații ușor de citit, concepută pentru a fi vizualizată de la distanță atunci când iPhone-ul este culcat pe o parte și se încarcă. De exemplu, când încărcați iPhone-ul pe noptieră sau birou, puteți personaliza afișajul pentru a afișa un ceas, fotografii preferate sau widget-urile pe care le utilizați cel mai des.


Noua aplicație Journal a Apple, care își propune să ajute utilizatorii să reflecte și să practice recunoștința prin practica zilnică a jurnalului, va fi, de asemenea, disponibilă într-o actualizare de software mai târziu în acest an.


Sursa: "cnn.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche