Elon Musk Propune O Taxă Lunară 'Mică' pentru Folosirea Platformei X, Fosta Twitter

Elon Musk a declarat că X, anterior cunoscută sub numele de Twitter, se îndreaptă către un "sistem de plată lunară mică" deoarece "este singura modalitate pe care o pot gândi pentru a combate armatele vaste de roboți".


Într-o discuție luni cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, Musk a sugerat că va fi o structură de prețuri mai accesibilă decât abonamentul său premium Twitter Blue, care costă 8 dolari pe lună.


"Dorim să fie doar o sumă mică de bani", a spus Musk. "Este o discuție mai lungă, dar în opinia mea, aceasta este singura apărare împotriva vastelor armate de roboți, deoarece pe măsură ce IA devine foarte bună, este capabilă să treacă aceste teste CAPTCHA mai bine decât oamenii."

Sursa imagine: fortune.com


Musk s-a plâns de multă vreme de lupta lui X/Twitter împotriva roboților, dar se pare că a luat în considerare plasarea platformei de socializare în spatele unui zid de plată încă de la achiziționarea sa anul trecut.


Afirmatiile sale vin și în contextul în care compania se confruntă cu o pierdere a veniturilor din publicitate. În luna iulie, Musk a scris că compania a înregistrat o scădere de aproape 50% a veniturilor din publicitate și o povară financiară grea.


În același timp, Netanyahu l-a îndemnat pe Musk să încerce să reducă antisemitismul pe platforma sa. "Aceasta nu te împiedică să ieși în orice forum posibil și să condamni antisemitismul", a spus el.


Luna trecută, Musk a amenințat că va da în judecată Liga Antidefămată, susținând că aceasta aduce "acuzații nefondate" că antisemitismul se răspândește pe platformă, în timp ce Musk a reinstaurat conturi. CEO-ul ADL, Jonathan Greenblatt, a declarat pentru CNN că "ceea ce este alarmant este creșterea antisemitismului în întreaga țară. Ca să înțelegem imaginea de ansamblu, actele antisemite au atins niveluri istorice în Statele Unite. Cel mai mare număr pe care l-am înregistrat în peste 40 de ani de urmărire."


VEZI SI: Elon Musk a avut o experiență interesantă în timpul unei întâlniri la Moscova


În interviul cu Netanyahu, Musk a declarat că "libertatea de exprimare înseamnă uneori că cineva pe care nu îl placeți spune ceva ce nu vă place. Dacă nu aveți asta, atunci nu este libertate de exprimare. Asta nu înseamnă că trebuie să se împingă o anumită negativitate asupra oamenilor, deoarece pentru platforma X, dacă nu este interesantă, distractivă, captivantă, vom pierde utilizatori. Oamenii nu vor să folosească sistemul nostru dacă îl găsesc neplăcut."


Netanyahu l-a întrebat pe Musk dacă este posibil să se prevină utilizarea roboților "astfel încât cel puțin dacă ai un om nebun și un om plin de ură, să-i lași să vorbească în numele unei singure voci în locul unei armate de milioane de falsi".


Sursa: "deadline.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche