Președintele României: Dacă fragmente de dronă rusă au căzut pe teritoriul nostru, este o încălcare a suveranității

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că ar trebui să fie efectuată o "investigație urgentă și profesională" în legătură cu descoperirea fragmentelor unei drone ruse pe teritoriul românesc.


Iohannis a afirmat că investigația ar trebui să afle originea resturilor, precum și momentul și circumstanțele în care acestea au ajuns pe teritoriul românesc.


"Dacă se confirmă că aceste resturi fac parte dintr-o dronă rusă, această situație va fi complet inacceptabilă și va reprezenta o gravă încălcare a suveranității și integrității teritoriale a României", a spus el.

Sursa imagine: alephnews.ro


Iohannis a subliniat, de asemenea, că România rămâne bine protejată de garanțiile de securitate ale NATO.


La 4 septembrie, Ucraina a raportat că dronele rusești de tip Shahed s-au prăbușit în România.


Inițial, partea română a negat categoric posibilitatea ca dronele folosite de Rusia în atacurile din sudul Ucrainei să fi căzut pe teritoriul lor. Ulterior, România a confirmat că au fost găsite fragmente similare cu resturile unei drone în apropierea malurilor Dunării, pe teritoriul românesc.


În noaptea de 5-6 septembrie, locuitorii satului de la graniță Chilia Veche din România au fost martorii unor explozii în timpul atacului rusesc asupra Ucrainei.


Sursa: "news.yahoo.com"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche