Klaus Iohannis Dezvăluie Detalii Despre Fragmentele de Dronă Găsite pe Teritoriul României

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații publice referitoare la situația fragmentelor de dronă găsite pe teritoriul României, oferind explicații în contextul acestui incident care a generat îngrijorare în rândul populației. Deși inițial autoritățile au negat existența dronelor rusești pe teritoriul țării, președintele a adus clarificări cu privire la acest caz.


În discursul său, Klaus Iohannis a început prin a aborda motivele pentru care oficialii au negat inițial existența dronelor rusești pe teritoriul României. El a subliniat importanța ca oamenii să înțeleagă schimbările posibile într-o situație de război la granița țării, în funcție de dovezile disponibile:

Sursa imagine: commons.wikimedia.org


"În lumina situației actuale, cu războiul în desfășurare la granița noastră, trebuie să conștientizăm că ne aflăm într-o situație fluidă, așa cum o descriu experții. Prin urmare, ceea ce e valabil astăzi poate să nu mai fie valabil mâine. Toate comunicările noastre au fost făcute cu bună credință și pe baza dovezilor pe care le avem. Nu ne putem face afirmații care să implice statul român pe baza presupunerilor.


Ministerul Apărării naționale m-a informat, și sunt convins că au făcut acest lucru de bună credință, că nu există astfel de fragmente, și aceasta a fost comunicarea publică. Între timp, situația s-a schimbat, au apărut astfel de fragmente, și am dispus efectuarea unor verificări rapide și profesioniste. După finalizarea acestora, vom decide care vor fi pașii următori," a declarat președintele.


De asemenea, Klaus Iohannis a subliniat că aliații din NATO sunt la curent cu situația din România:

"Între timp, am informat aliații noștri din cadrul NATO. Ambasadorul României la NATO a fost însărcinat să informeze secretarul general și să notifice toți aliații. Acest lucru s-a întâmplat chiar în această dimineață, când ambasadorul nostru a prezentat oficial posibilul incident în cadrul Consiliului Nord-Atlantic și a menționat că au fost descoperite fragmente care foarte probabil provin de la o dronă. Așa stau lucrurile în prezent, și în funcție de cercetările în desfășurare și de noile dovezi care vor apărea, vom lua măsurile necesare și vom comunica tot ceea ce descoperim," a explicat președintele.


Sursa: "protv.ro"

Trimiteți un comentariu

Mai nouă Mai veche